5 LUCRURI DESPRE GRIPĂ

Actualizată în: 7 maiCinci lucruri mai puțin cunoscute despre gripă și remedii naturale care oferă protecție


Pentru corpul nostru, toamna este sezonul nasului înfundat, al tusei, al durerilor în gât, al febrei. Dacă vrem să evităm îmbolnăvirea în această perioadă, cea mai bună mișcare: să nu subestimăm prevenția.


Întărirea sistemului imunitar cu suplimente și alimente specifice, dar și respectarea multor mici precauții (cum ar fi spălarea mâinilor des dacă mergem în locuri publice) sunt unele dintre cele mai bune practici de urmat în ceea ce privește prevenția. Iată și o serie de curiozități despre gripa sezonieră, cunoașterea acestora funcționează și ea pe post de prevenție.

Cinci curiozități despre gripă


  1. De ce este mai ușor să luați gripa toamna sau iarna?

Când este frig, virușii se transmit mai ușor. De fapt, în timpul iernii suntem mai înclinați să petrecem timp în interior pentru a ne încălzi, dar tocmai în acest fel cresc șansele de infecție. Mai mult, în timpul schimbărilor de temperatură, cilii sistemului respirator se blochează, reducând bariera de protecție și expunându-ne mai ușor la viruși.

2. Care este diferența dintre răceală și gripă?


Pentru a fi considerată gripă, trebuie să răspundă la trei caracteristici foarte specifice: febră mare (peste 38 de grade), dureri musculare și articulare, tulburări respiratorii, dureri în gât și tuse. În toate celelalte cazuri, nu este vorba de gripă, ci doar de infecții respiratorii.

3. Cum acționează infecția gripală?


Virușii se transmit prin picături de salivă care se răspândesc atunci când o persoană infectată tușește sau strănută. Un singur strănut poate conține în jur de 40.000 de picături micro care pot călători cu peste 300 km/h. Tocmai de aceea, este recomandat să vă acoperiți nasul și gura atunci când tușiți sau strănutați, să vă spălați des pe mâini și mai ales să rămâneți acasă să vă odihniți pentru a nu risca să infectați alte persoane.

4. Bărbații și femeile reacționează diferit la viruși?


De fapt, nu există diferențe de gen în ceea ce privește virusurile gripale. Femeile și bărbații sunt expuși și reacționează la fel la infecție. Cu toate acestea, la nivel psihologic, femeile răspund mai hotărât la boală, accelerând astfel procesul de vindecare.

5. De ce este mai riscant pentru persoanele în vârstă să facă gripă?


Pe măsură ce îmbătrânim, sistemul imunitar devine mai puțin eficient în combaterea virusurilor gripale, care sunt mai susceptibile să se înmulțească și să provoace daune. Mai mult, la peste 65 de ani este mai frecvent să se găsească deja alte boli datorate vârstei, cum ar fi bolile de inimă, problemele respiratorii sau diabetul. În aceste cazuri, virusul nu numai că găsește un corp deja slăbit unde poate prolifera mai ușor, dar și terapia împotriva gripei devine adesea delicată.


În anumite situații, medicamentele utilizate pentru a contracara gripa pot fi contraindicate din cauza posibilelor interacțiuni nefavorabile cu alte medicamente care se administrează.

Întărirea sistemului imunitar în mod natural. Puterea echinaceei


Echinacea a fost utilizată în scopuri terapeutice de către indienii americani care au folosit-o pentru a vindeca tusea, durerile în gât, dar și pentru a vindeca mușcăturile de șarpe.


Proprietățile acestei plante fac din ea un ajutor natural eficient pentru întărirea imunității.


Suplimentele de Echinacea întăresc sistemul imunitar, făcându-l capabil să reacționeze mai rapid la stimulii externi, dar fără a afecta celulele producătoare de anticorpi cu acțiune imunostimulantă. Avantajul produselor imunostimulatoare este capacitatea lor de a proteja organismul de toți agenții externi, fără a se limita la o anumită boală.

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate